locatie

Dorpskerk Wassenaar
Plein 3, 2242 KB Wassenaar
Route

programma

P. I. Tschaikowski
Méditation op. 42
P. I. Tschaikowski
Valse Scherzo op. 34
F. Mendelssohn-Bartholdy
Octet op. 20

musici

Concertdetails / tickets

Geen vrije stoelkeuze.
Klik hier voor de meest gestelde vragen over tickets.

Young and bold

jong en gevestigd talent spelen composities van Tsjaikovski en Mendelssohn

Op 21 mei wil je absoluut in de Dorpskerk zijn. Jong en gevestigd talent verzameld zich om beroemde composities van Tsjaikovski en Mendelssohn te spelen.

Felix Mendelssohn-Bartholdy was zelf pas 16 jaar oud toen hij zijn Octet op.20 componeerde. “Zijn jeugdige verve, schittering en perfectie maken het een van de wonderen van de negentiende-eeuwse muziek” – zei Conrad Wilson over Mendelssohn’s octet.

‘Zijn jeugdige verve, schittering en perfectie maken het een van de wonderen van de negentiende-eeuwse muziek’

Alle reden om jong talent te vieren en te omarmen. Elk jaar nodigen wij getalenteerde jonge musici uit om in de Dorpskerk te komen spelen. Zo ook dit jaar. De jonge violiste Luca van der Waals (15 jaar) is uitgenodigd om als soliste in Pjotr Ilitsj Tsjaikovski’s melancholieke “Méditation” op. 42 en virtuoze “Valse Scherzo” op. 34 te schitteren. Is zij het talent van de toekomst waar over enkele eeuwen nog steeds over gesproken wordt? Het zou zomaar kunnen!

Verder verheugen wij ons ontzettend op de komst van vele internationale musici van het Concertgebouworkest, het Symfonieorkest van de Bayerischer Rundfunk en het Stuttgarter Kamerorkest.