Marlene Dijkstra

viool

Marlene Dijkstra heeft sinds haar vierde vioolles gehad van Coosje Wijzenbeek en Veselina Manikova en heeft in juni 2021 met een 10 cum laude haar diploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze bij Vera Beths studeerde.

Ze volgde masterclasses bij onder anderen Anner Bylsma, Liviu Prunaru en Philipe Graffin en heeft deelgenomen aan verschillende festivals en academies zoals de Mahler Academy, European Chamber Music Academy en het Conservatoire Américain in Fontainebleau waar ze de prijs voor beste vertolking van een modern werk ontving. Eerder won ze prijzen tijdens het Prinses Christina Concours en het Peter de Grote Festival.

Marlene was lid van het European Union Youth Orchestra en was in 2019/2020 academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest in 2019/2020. Tegenwoordig speelt ze vaak bij het KCO, het Concertgebouw Kamerorkest en het Nederlands Kamerorkest. Ook speelt ze regelmatig als plaatsvervangend aanvoerder bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en heeft ze als concertmeester het Nationaal Jeugdorkest en de Nieuwe Philharmonie Utrecht geleid.

Marlene vormt een duo met pianiste Inés Costales en heeft onlangs een strijkkwartet opgericht met andere oud-academisten van het KCO.