Ofer Canetti

cello

Cellist Ofer Canetti is in Israël geboren. Toen hij 20 was, had hij al in de meeste Israëlische concertzalen opgetreden en won hij een reeks van nationale prijzen en onderscheidingen. Naast cello studeerde hij ook compositie, orkestratie en oude muziek in Israël, Duitsland en Oostenrijk. Hij kreeg het voorrecht om begeleid, geïnspireerd en ondersteund te worden door de meest vermaarde cellisten en musici zoals Prof. Uzi Wiesel, Prof. Hillel Zori en Prof. Clemens Hagen.

Als solist en kamermusicus wordt hij vaak uitgenodigd om te spelen bij allerlei festivals en in concert series. Zo speelde Ofer in 2010 zijn debuutrecital in de Carnegie Hall, New York en is hij al vele jaren regelmatig bij het Arte Amanti Festival in België te horen.
Daarnaast treedt hij ook regelmatig op als gastaanvoerder bij een groot aantal orkesten en ensembles, waaronder bij het SWR Symfonieorkest, de Salzburg Kamersolisten en het iPalpiti Festival Orkest in Los Angeles

Al vanaf jonge leeftijd ging hij op tournee met zijn vader, de violist Robert Canetti, wat hem de liefde voor kamermuziek deed ontdekken. Mede hierdoor heeft hij in 2011 het Testore Quartet opgericht. Verder sloot hij zich in 2015 aan bij het Aviv Quartet, waarmee hij op concerttournees door Israël en Europa ging en in beroemde concertzalen zoals de Wigmore Hall in Londen optrad. Van 2017 tot 2019 was Ofer lid van het gerenommeerde Amar Quartet.
Ofer Canetti heeft ook een passie voor het lesgeven. Hij geeft regelmatig cello en kamermuziek masterclasses op festivals en conservatoria wereldwijd, zoals onder andere op het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Buchmann-Mehta school voor muziek in Tel Aviv, het Koninklijk Conservatorium Gent, het Conservatorium van Praag en bij de kamermuziekvereniging van de universiteiten van Zürich.

Sinds 2019 is Ofer solo-cellist bij het Stuttgart Kamerorkest en sinds 2020 is hij artistiek directeur van de “Masterclasses Haliaeti” in Izola, Slovenië.