Luca van der Waals

viool

Op 5-jarige leeftijd begon Luca van der Waals met viool spelen in de PIVO klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Nu is Luca verbonden aan de School voor Jong Talent in Den Haag waar zij wordt onderwezen door viooldocente Kerstin Hoelen.

Afgelopen januari deed zij mee aan het Davina van Wely Concours waar zij tijdens de finale het Weinberg Concertino met het NJSO heeft gespeeld. Hierbij mocht zij de gedeelde tweede prijs in ontvangst nemen.

2021 is ondanks corona een veelzijdig jaar voor Luca geweest. Zo heeft zij een recital mogen spelen tijdens het Grachtenfestival, waar zij geheel onverwachts de Bunschoter Jonger Talent Prijs 2021 ontving. Naar aanleiding hiervan heeft zij bij Earbites (Radio 4) gespeeld. In de zomer heeft zij in de Kleine Zaal van het Concertgebouw mogen optreden en in september bij Podium Witteman. Daarnaast heeft zij op uitnodiging van het Prinses Christina Concours opgetreden in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Luca is al bekend met het International Chamber Music Festival Wassenaar. Tijdens de 12e editie in 2021 nam ze met haar ensemble deel aan de masterclass voor kamermuziek met docente Nuala McKenna. Samen speelden ze het klarinetkwintet van Mozart tijdens het afsluiting concert in de Seniorenresidentie Van Ommerenpark.