Terugblik concert 2024

Op 23 mei 2024 nam het Internationaal Kamermuziekfestival Wassenaar met een laatste concert afscheid van u. Zoals u weet was het voor mij heel belangrijk om u, de trouwe donateurs en vrienden van het ICMF, mijn dank voor 15 mooie festival jaren persoonlijk uit te spreken.

Dankzij mijn muzikale vrienden Olivier Patey, Korbinian Altenberger, Marko Milenkovic, Ofer Canetti, de jonge talenten Michelle Kumara en Evy Hamers, alsook dankzij de perfecte organisatie door Danielle Coppens, Cornelia van Hilten en Karen de Wit werd deze avond een hele bijzondere avond.

Aan het eind van het concert mocht ik de Gemeentelijke Legpenning uit handen van onze Burgervader Leendert de Lange ontvangen. Graag wil ik deze eervolle toekenning toewijden aan iedereen die mij en het ICMF in de afgelopen 15 jaar heeft gesteund. It takes a village to organise a festival: daarvoor ben ik u dankbaar.

Hieronder vindt u een fotoimpressie van het concert.

Als slotwoord: afscheid betekent niet dat we nooit meer van elkaar zullen horen. Het bestuur van het ICMF Wassenaar heeft na het concert besloten het nog resterende bedrag van de donaties van de Stichting in de komende jaren te besteden aan kamermuziek masterclasses voor jonge talenten. Vanaf 2025 zal ik jaarlijks samen met mijn (inter)nationale muzikale vrienden onze liefde voor de muziek met jong talent in één concert op een mooie locatie in of rondom Wassenaar delen.

We zullen u hierover t.z.t. nader informeren.

Tot die tijd wens ik u alle goeds, gezondheid en vrede,

Irina Simon-Renes