Olivier Patey

Klarinet

Olivier Patey studeerde af aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en studeerde bij Michel Arrignon, Florent Héau en Arnaud Leroy. Hij won enkele van de meest prestigieuze internationale muziekcompetities: ARD in München in 2003 en Carl Nielsen in Odense in 2005. Sindsdien heeft hij een internationale carrière als solist achter de rug, waarbij hij speelde met orkesten als de Praagse Philharmonie, het Beierse Radio Orkest, Amsterdam Sinfonietta en KwaZulu Natal Philharmonic, onder vele anderen.

Als soloklarinettist van het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam kreeg Olivier op 20-jarige leeftijd zijn eerste contract als orkestmuzikant in de Garde Républicaine in Parijs, waarna hij de leerstoel van soloklarinettist bekleedde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Mahler Chamber Orchestra . Hij was ook lid van het Luzern Festival Orkest.

Naast zijn orkestfuncties en solocarrière is Olivier een zeer gepassioneerd kamermuzikant. Hij werd uitgenodigd om te spelen op festivals als het Marlboro Music Festival in de VS en op de meest prestigieuze locaties zoals de Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall in New York, Berlin Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, met Janine Jansen, Lisa Batiashvili, Amihaï Grosz, Mitsuko Uchida, Eric Le Sage, Ebène en Modigliani kwartetten als kamermuziekpartners. De laatste tijd is hij zeer betrokken bij het Arties Festival in India.

Met zijn vrienden Romain Descharnes, pianist, en Gauthier Hermann, cellist en oprichter van het Arties Festival, runt Olivier het cd-label Arties Records, gedistribueerd door Harmonia Mundi, waar je zijn meest recente kamermuziekopnames kunt vinden.