Michelle Kumara

viool

Als driejarige maakte Michelle al duidelijk dat ze viool wilde spelen. Een jaar later was de eerste kennismaking met de viool een feit tijdens proeflessen in het CKC in Zoetermeer. Niet lang daarna begon ze vioollessen bij Serdar Erkmenis van vioolschool Leidschenveen in Den Haag. Op haar negende werd ze als externe leerling toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien krijgt ze vioollessen van Mireille van der Wart. Daarnaast speelt Michelle ook in het Atheneum Kamer Orkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Leonard Kwon.

Michelle doet regelmatig mee met concoursen en heeft diverse prijzen gewonnen. In 2020 werd ze tweede in het Britten Concours en won ze de Bartholomeus prijs in de Iordens A categorie van het Nederlands Vioolconcours. In 2021 en 2022 werd ze (gedeeld) eerste in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. In 2021 won ze tevens een publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Tijdens de 2022 editie van het Nederlands Vioolconcours won ze de eerste prijs in de Iordens B categorie evenals de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk dat speciaal voor het concours was gecomponeerd door Morris Kliphuis.

In 2021 was Michelle op televisie te zien bij het Kinderprinsengrachtconcert waar ze Romy Monteiro begeleidde en later dat jaar bij het programma Kerst met de Zandtovenaar. Recentelijk was Michelle te zien als Jonge Held in het programma Podium Klassiek.

Michelle zit nu in het derde leerjaar van het gymnasium. In haar vrije tijd speelt Michelle viool bij het Symfonieorkest van Viotta Jeugdorkesten o.l.v. René Gulikers, kijkt ze graag films of series of leest ze boeken.