Thomas Beijer

pianist, componist, auteur en tekenaar

Thomas Beijer (Haarlem, 1988) heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici.

Hij soleert in recitals en pianoconcerten, en treedt daarnaast veelvuldig op als kamermusicus met o.a Quirine Viersen, Simone Lamsma, en zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Ook is hij een vaste gast bij Camerata RCO, bestaande uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In februari 2022 kreeg Thomas de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. De jury noemt Beijer een ‘uomo universale’ en roemt zijn feilloze techniek en unieke vertelkunst.

In seizoen 2022-2023 is Thomas ‘spotlight-artiest’ van Het Concertgebouw. Hij geeft dan verschillende concerten in de Kleine Zaal en zal debuteren in de serie Grote Pianisten in de Grote Zaal.

Thomas Beijer is ook componist. Zijn nieuwste werk Concerto in Technicolor voor jazzviool en orkest zal in de zomer van 2022 in première worden gebracht door Julia Philippens en het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Clark Rundell.

Thomas heeft CD’s opgenomen met werken van o.a. Brahms, Albéniz, De Falla, Granados, Mozart, Rachmaninov, Ravel, Rudolf Escher, Frank Martin, Poulenc, alsook zijn eigen composities. Eind 2022 zal zijn nieuwste CD met daarop werken van Scarlatti en Haydn verschijnen.

Naast zijn carrière als pianist en componist is Thomas Beijer romancier, scenarioschrijver, tekenaar en animator. Sinds 2019 is hij artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.