Juan Pedro Martinez

hobo

Juan Pedro Martinez begon zijn hobostudie in zijn geboorteplaats Campo de Criptana (Spanje) bij Manuel Angulo. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Baskenland (Musikene) in San Sebastián bij prestigieuze professoren als Juan Manuel González Lumbreras, Alexei Ogrintchouk en Christian Wetzel en voltooide zijn Master aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lucas Macías en Karel Schoofs.

 Hij was lid van Youth Orchestra of the European Union (EUYO), Schleswig-Holstein Festival Orchestra en National Youth Orchestra of Spain (JONDE) en hij kreeg belangrijke studiebeurzen van AIE, Jonde-BBVA en Jorcam-Ibercaja.

  Als solist voerde hij in 2012 het B. Martinu Hoboconcert uit met het Jeugdorkest van Madrid en het W.A. Mozart Hoboconcert met het Kamerorkest van België (Casco Phil) in 2015. Verder werd hij uitgenodigd om te coachen en masterclasses te geven aan de nationale jeugdorkesten van Costa Rica en El Salvador. Vanaf 2021 is Juan Pedro een van de docenten en organisatoren van het Double Reed Festival in zijn geboorteplaats Campo de Criptana.

  Hij was althoboïst in Orquesta Filarmónica de Gran Canaria tussen 2015 – 2016 en vanaf 2019 is Juan Pedro althoboïst van Het Balletorkest gevestigd in Amsterdam (Nationale Opera&Ballet/Het Muziektheater). Hij is regelmatig eerste hobo en althobo remplaçant bij orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland, Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Orquestra del Palau de les Arts Reina Sofia de la Comunitat Valenciana, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Castilla León, Orquesta de la Comunidad de Madrid en Orquesta de Cámara de Cadaqués.