Anneleen Schuitemaker

harp

Anneleen Schuitemaker groeide op in Katwijk aan Zee, waar ze op tienjarige leeftijd met harplessen begon bij Anke Bottema aan de muziekschool. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde ze in 2014 haar bachelor- en in juni 2018 haar master diploma met een 9,5.

Anneleen won onder meer de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het Internationale Harp Concours in Sandstedt, Duitsland (2014).

Sinds augustus 2020 is Anneleen Schuitemaker vaste harpiste van het Concertgebouworkest en heeft inmiddels in vele lidstaten van de Europese Unie mogen optreden en daarbuiten, zoals IJsland, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten.

Een passie voor het orkestspel heeft ze altijd gehad. Als academiste bij de Staatskapelle Berlin van 2015 tot 2017 en bij het Gürzenich-Orchester Köln van 2017 tot 2019. Ook remplaceert ze regelmatig bij diverse orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Stavanger Symphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonie Orchester Berlin en WDR Sinfonieorchester Köln.

Bij diverse orkesten soleerde ze in werken van bijvoorbeeld Boïeldieu, Debussy, Dittersdorf, Händel, Mozart, Reinecke en Rodrigo. Recentelijk voerde zij drie keer de Danse Profane van Debussy uit met het Concertgebouworkest o.l.v. Iván Fischer in de grote zaal van het Concertgebouw.