Antonii Baryshevskyi

piano

Antonii Baryshevskyi is een prominente Oekraïense pianist en winnaar van prijzen van enkele van de meest prestigieuze internationale pianoconcoursen zoals de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition en Feruccio Busoni International Piano Competition. Hij is soloartiest van de Nationale Philharmonie van Oekraïne. Hij geeft masterclasses zowel in thuis- alsook in buitenland. Baryshevskyi is vast lid van de International Summer Academy of Music in Ochsenhausen (Duitsland).

Geboren in Kiev in 1988, begon hij op zevenjarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde af aan de Nationale Muziekacademie van Oekraïne en aan de École Normale de Musique de Paris, waar hij studeerde bij Prof. Valerii Kozlov en Marian Rybicki. Ook volgde hij lessen bij Alina Sorkina, Ryta Donskaya en Lily Dorfman. B

aryshevskyi was te gast op gerenommeerde festivals zoals Progetto Martha Argerich, Klavier Ruhr Festival, Busoni Festival, projecten van Musica Insieme Fondazione en anderen. Hij trad op in zalen als Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Het Koninklijk Concertgebouw en Teatro Comunale di Bologna. Baryshevskyi speelde toonaangevende orkesten zoals het München Radio Orkest, het Israel Philharmonic Orchestra, Filarmonica Arturo Toscanini onder leiding van maestro’s Asher Fisch, Frederic Chaslin, Howard Griffiths, Oksana Lyniv, Kiril Karabits en vele anderen.